یکی از عوامل عمده خرابی های لپ تاپ ایجاد خسارات ناشی از شوک الکتریکی و نوسانات برق است. اغلب این خسارات توسط دارندگان لپ تاپ قابل پیشگیری است.
یکی از تفاوت های بین (Desktop PC) و (Laptop PC) این است که در سیستمDesktop یک دستگاه Power supply مجزا وجود دارد که اکثرا در اثر نوسانات برق فقط همین منبع الکتریکی معیوب می شود و با هزینه کمتر و سرعت بیشتر می توان آن را تعمیر یا تعویض نمود، در حالی که در لپ تاپ، مدار تغذیه با ظرافت بیشتر و بر روی برد اصلی وجود دارد که در اثر نوسانات الکتریکی آسیب پذیر است.
نوسان برق در برخی موارد باعث سوختن مدار محافظ ورودی می شود که با زمان و هزینه کم قابل تعمیر است و گاهی باعث آسیب های بیشتر از جمله سوختن آی سی و Mosfetهای تغذیه و شارژ و گاهی از این هم فراتر رفته و به خرابی چیپ اصلی مادربرد منجر می شود (در مواردی حتی آسیب به CPU و RAM هم مشاهده شده است).
در پاره ای موارد دیده شده که کاربر ابتدا شارژر را به سیستم متصل نموده و سپس آن را به برق شهری وصل می کند. در لحظه اتصال آداپتور به برق، شوک الکتریکی لحظه ای ایجاد می شود. با وجود مدارهایی که برای رفع این مشکل تعبیه شده، باز هم امکان عبور این شوک از مدار ورودی و آسیب به مدارهای داخلی وجود دارد. بنابر پرسشی که از اکثر کاربران به عمل آمده، آخرین اقدام آنها قبل از خرابی سیستم، اتصال آداپتور به پریز برق بوده است.
پس توصیه می شود، ابتدا آداپتور به پریز برق و سپس به سیستم متصل گردد. ضمنا بهتر است جهت پیشگیری از خرابی های ناشی از شوک الکتریکی و نوسانات برق مخصوصا در محیط های کارگاهی و کارخانه ها، از محافظ های برق صنعتی استفاده شود.